Mijn diensten

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage (MLD) is een zachte massagetechniek die wordt uitgevoerd op de huid en het onderliggende bindweefsel. Het doel van deze techniek is het bevorderen van de lymfecirculatie door het openen van het netwerk van lymfevaten, waardoor vocht en afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd.

Het lymfestelsel bevat grote en kleine concentraties van lymfeknopen, die belangrijk zijn voor de afweerfunctie en het reinigen van het lichaam. Bovendien heeft het lymfestelsel een positieve invloed op het vegetatieve zenuwstelsel. De massagedruk is laag om dichtdrukken van de lymfevaten te voorkomen. Naast een verbeterde drainage heeft MLD een ontspannend effect en kan het ook worden gebruikt als aanvulling op andere behandelingen en therapieën. MLD kan worden aangevuld met lymftaping, een speciale vorm van elastisch tapen die wordt gebruikt bij sportblessures, hematomen, postoperatief oedeem en fibrosering van bindweefsel (littekens/fasciale problemen).

Manuele lymfedrainage kan als monotherapie en als combinatietherapie worden gebruikt voor een breed scala aan klachten en aandoeningen, zoals het bevorderen van de lymfecirculatie bij langdurig gebrek aan beweging of bij aangeboren lymfeoedeem, het bevorderen van de lymfecirculatie bij lipoedeem, het verminderen van hoofdpijn, migraine, vermoeidheid en rusteloze benen, het verminderen van stress en burn-out, het verbeteren van het afweersysteem/immuniteit, het behandelen van tijdelijke beschadigingen van het lymfestelsel door operaties of sportblessures, het verminderen van overbelastingblessures en het behandelen van ADHD, ADD, chronische ontstekingen, fibromyalgie, slaapproblemen en pijn. Manuele lymfedrainage kan ook cosmetisch worden gebruikt, bijvoorbeeld om wallen of een opgeblazen gezicht te verminderen, littekens te behandelen en cellulite te verminderen.

Als je twijfelt of manuele lymfedrainage geschikt is voor jou, overleg dan altijd eerst met je behandelend arts.

Prijzen

Manuele lymfedrainage

60 Minuten

€40 incl. BTW.